Заповядайте в слънчева Равда!

Заповядайте в слънчева Равда!

от Админ

Равда е уютно крайморско селище, разположено между Бургас и Несебър, на 5 км от Слънчев бряг и 3 км от Несебър.

Селището разполага с няколко плажни залива, простиращи се до Несебър. Пясъкът е златисто ситен и се поддържа екологично чист. Могат да се упражняват и различни морски спортове. Равда е отдалечено от главното шосе на 1 км. Около него няма големи градове и заводи – екологично чисто селище с прекрасен въздух предразпологащ за спокоен семеен отдих.
В курортното селище базите за почивка са предимно частни квартири и семейни малки хотелчета. Селото разполага с множество ресторанти, механи, павилиони и дискотеки.
Постоянен автобусен транспорт осигурява връзка с останалите курорти в района.
· за Бургас на всеки 30 мин
· за Слънчев бряг и Несебър на 20 мин.
Равда е известна и като място на младежки и детски лагери.

Уикипедия
Малкото село Равда е разположено между град Несебър и село Ахелой. Разположено е на 28 километра северно от Бургас, само на 1 километър от главното шосе.
Живописния град-музей Несебър е само на няколко минути с кола от Равда. Северно от Несебър е Слънчев бряг – един от най-луксозните български курорти, предлагащи всички видове туристически услуги. Човек, отседнал в Равда може също да посети ваканционното селище Елените, курорта Свети Влас и прекрасния нос Емине – един от двата най-забележителни носа на българското черноморие, заедно с нос Калиакра.
Равда е морски курорт с частни хотели и апартаменти, разполага с няколко обширни, красиви и чисти плажни залива, стигащи до съседния Несебър. Селището предлага различни спортни развлечения и плажове с финен пясък, спасители, плажни чадъри и шезлонги. През лятото тук има спортни училища по ветроходство, водни ски, уиндсърфинг, гребане и плуване. Равда е известно като предпочитано място за детски, младежки и студентски отдих. Екологично чистия плаж и чистото селище с прекрасен въздух са важни условия за спокоен семеен отдих.

Хотел в Равда
В курортното селище Равда има голям избор на семейни хотели, частни квартири и пансионати, има няколко младежки комплекси от бунгала.
Селото разполага с голям брой ресторанти, механи, таверни и бирени барове, предлага различни видове международни кухни и рибни специалитети. В града и по плажната ивица изобилства с павилиони за бързо хранене, има също и крайпътни каравани с безалкохолни напитки, бира и скара. Могат да се купят пресни зеленчуци и плодове направо от местните производители.
Постоянен автобусен транспорт осигурява връзка на Равда с Бургас, Несебър и Слънчев бряг. Маршрутни таксита, минибусове и таксита се движат по един и същ маршрут. Частен воден транспорт до Бургас и Несебър може да се договори с лодкарите.
Частен залив с прекрасен изглед, кристално море с чудесен въздух, близо до градския живот и все още тихо място, разположено близо до Слънчев бряг – това е бързоразвиващия се морски курорт Равда.

Данни * Население: 2 198 [1] Надм. височина: 0 m Пощ. код: 8238 Тел. код: 0554 МПС код: А (Б) Администрация Държава: България Област: Бургас Община:

  • кмет Несебър Николай Димитров (независим) Кметство:
  • кмет Равда Андон Бакалов (ГЕРБ)
    Данни
    Население: 2 166

Надм. височина: 0 m

Пощ. код: 8238

Тел. код: 0554

МПС код: А (Б)

Администрация

Държава: България

Област: Бургас

Община: Несебър

  • кмет Николай Димитров (независим)

Кметство:Равда

  • кмет Андон Бакалов(ГЕРБ)